♥ status!! ♥

updates:
|**1 year already sayangg , hihi =)

Monday, 5 December 2011

Tutorial : Facebook Like Button

heyy..ayu nk ajar mcm mne nk letak Facebook Like Button kat setiap entry yg korung buat..okeyh senag jee sebenarnye kalau da tahu :)
ape tu facebook like button? facebook like button mcm kat bwh niey ..



1542 people like this.


suke ? kalau suke jom follow mcm mne nk buat.. ready guys ?


1. Dashboard => Design => Edit HTML => Jangan lupa TICK kotak Expand  Widgets Template .
2. tekan CTRL+F and search for this code :



data:post.body 



 3. jumpa tak jumpa tak ?? kalau jumpa , then copy code kat bawah ni ,
     and paste dekat BAWAH code kat atas ni ok .

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>


4. preview dulu jadi ke tak . kalau jadi, then save jela . da siap .

okeyh senang kan ? kalau da buat tu..tinggal la kn comment korg... thanks for visit :)

♥ thanks you bcoz sudi bace entry ayu,suke ? like jer :)♥

2 comments: