♥ status!! ♥

updates:
|**1 year already sayangg , hihi =)

Monday, 5 December 2011

Tips : Cinta Jarak jauh

ayu nk share tips mcm mne nk buat ,, bile pasangan kite berjauhan dgn kite..huhu mcm ayu dgn winkwink ! #kau spe nk tahu ? huhu :)
okeyh niey tips2 yg ayu nk share :) 


1. x payah la terlalu curiga sangat dengan pasangan korang tu. memang perlu curiga, tapi x payah sangat. sebab bile kite terlalu curiga, kite susah nak percaya pasangan kite.


2. kan skrg teknologi dah canggih. tepon, sms, webcam, fb, video call, macam2 lagi la. x kan itu pun x cukup lagi? haha..jgn manje2 sgt laa... jauh sikit dah melalak !


3. wish morning n nite sangat penting. nite tu kadang2 je. kalau aku dah terus terbaring atas katil, lelap mata, memang x de dah wish nite. tapi wish morning tu penting la, spaya kite dapat tau yang pasangan kite ni, masih ade kat dunia ni. hehehe :)


4. britahu la dye kalau nk pergi mne2.. kalau takat dekat2, takat nak g toilet tu, x yah la bagitau.  x de la die susah ati n pikir bukan2. 


5. kalau pasangan tu mluah perasaan ke, kite dengar je la. jangan melenting kat die balik. dah la jumpe pun susah, ni nak melenting pulak.


6. kalau die bebel tu, dengar je even korang x larat nak dengar. anggap je itu cara die lepas kan rindu. hahaha :)


7. kalau ade g mane2, lepak2 dengan member ke, g trip kelas ke, kan korang ade tangkap2 gambar kan. sent la kat die gambar korang tu. lega la hati die dapat tengok korang sihat membesar even x de die dekat ngn korang. 


8. korang sibuk kan la diri korang. macam aku ni, memang bz la study kan. so x de masa sangat nak pikir hal cinta ni. settle kan dulu keje korang. then baru la nak bercintan cintun sampy korang rasa dunia ni korang yang punye. hehe


9. sesekali tu, bile korang free, korang hantar la msej2 yang jiwang2 sikit kat die. jangan la sepatah je. bagi la banyak patah, buat die cair balik n buat die rasa, die jatuh cinta lg skali kat korang. sure dye laen mcm ! 


10. dah jauh hubungan tu, x payah la nak gatal2 dengan orang lain lagi. tapi klau korang takut, pasangan korang tu ade orang lain, korang gune la spy.chee wahh~


okeyh ? bykkn  ayu share ? korung gune2 la kn tips2 yg ayu bgi niey.. :)) 


♥ thanks you bcoz sudi bace entry ayu,suke ? like jer :)♥

No comments:

Post a Comment